Dršťková polévka z jižní Moravy
Milujete přesnídávkové polévky? Určitě uvítáte náš podrobný recept poctivou dršťkovou. Výsledný pokrm je zahuštěný kousky dobře provařeného masa a zeleniny, voní majoránkou a česnekem. Stačí přikrojit kousek chleba a sytá lahůdka je na stole.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2016 12:07
Super polopaticky popsaný postup! Až jednou překonám nechuť k čerstvým dršťkám, tento recept mám přichystaný v "Oblíbených".
29. 7. 2016 22:12
27. 2. 2015 11:04
Mmelinda:to je pravda,jednou jsem koupila chlazené předvařené a i když byly krásně bílé,tak hrozně páchly,že se to nedalo jíst.
Takže jen čerstvé.
Takže jen čerstvé.
27. 2. 2015 10:57
...nádhera. Dělám ji stejně už spoustu let a vždycky rovnou v tom největším hrnci, který doma mám, jen bez té kořenové zeleniny. Kdysi jsem zkoušela a přišla mi sladká, nebylo to prostě ono. A nikdy nekupuji už předvařené, vždy jen čerstvé a pěkně si je sama připravím - sice smrádek, ale pak blahoučko
26. 2. 2015 18:06
Je skvělá přidala jsem fotku.
11. 5. 2014 20:58
ta je perfektní.je vidět i z obrázku,že je super
5. 5. 2014 18:17
Právě jsem dovařila, je opravdu vynikající a co teprve zítra. Boík udělen a přidávám si do oblíbených
30. 4. 2014 20:14
teda ta je
4. 1. 2014 11:03
proti zápachu při vaření přidávám citronovou šťávu
11. 6. 2013 00:06
Jo, taky nekdy pridavam uzene zebirko, nebo kuzi z uzeneho masa i klobasku.
11. 6. 2013 00:01
My ji mame radi se zeleninou. Drive jsem smazila zeleninu s cibuli, pak zvlast jisku do ktere jsem, kdyz uz byla trochu vychladla pridala papriku. Ale to byl dvoji omastek, takze ted uz delam jen jisku s cibuli a s paprikou a zeleninu (nastrouhanou na hrubo) davam do vyvaru az kdyz zavaruji jisku. Cesnekem nesetrim, pridam i trochu palive papriky. Bovril (Masox) na dochuceni. Samozrejmne majoranku, pepr, se soli jsem opatrna, Masox je dost slanej. My tu v Canade mame tu vyhodu, ze drstky uz jsou velice dobre vyprany (vycisteny), takze vubec vodu neslevam. Ja totiz tuhle polevku varim z 10kg drstek v zavarovacim hrnci hlavne v zime. No a pak si ji zamrazuju a mam ji ready i kdyz je horko a nechce se mi varit. Tuhle polivku jsem se naucila kvuli manzelovi, ja ji nikdy moc nemusela. Ale ted je nejlepsi, kterou jsem kdy jedla!! Ejoy!
12. 8. 2012 19:57
Dělám stejně, jen vařím s uz.žebry, které pak do polévky oberu. Je super.
12. 8. 2012 08:43
Zdraví tě Majlont a bašta to teda musela být
4. 10. 2011 21:29
TerkaV:
... jsem rád, že chutná
Hezký pozdrav z Komeca do Bástru
... jsem rád, že chutná
Hezký pozdrav z Komeca do Bástru
4. 10. 2011 20:40
Bodík 11 Vždy si náhodně vyberu receptík a stane se z něj náš oblíbený, který vaříme pořád dokola a kouknu kdo ho dal a je to opět Colombo65 Děkuji za spestření jídelníčku a určo to není poslední receptík od Tebe!!!Zdraví Terka z Bystrca
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 3 minutami
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 36 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 39 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit cibulovou jíšku? Bez ní některá jídla nemají tu správnou chuť
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Maďarská delikatesa: Dršťky na paprice voní slaninou a chutnají jako vylepšený guláš. Po tomhle jídle se jen zapráší!
Další recepty
Tématické fráze: drštková polévka recept jak dlouho vařit dršťky hovězí drštky dršťková polévka z předvařených držťky hovězí dršťková polévka co to jsou hovězí dršťky polévka z hovězích dršťek hovězí dršťky recepty praní drštěk recept drštková polévka hovězí drštky polévka hovězí držťky drštková polévka recepty hovězí dršťky recept jak varit hovezi drstky dršťková polévka jak varit dršťky recepty drštkova jak uvařit dršťkovou polévku
Suroviny: dršťky, česnek, majoránka, cibule, petržel, mrkev, celer, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, sádlo, mouka hladká
Dršťková polévka z jižní Moravy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqgJ
39 názorů