Špenát
Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený, často trochu upravený recept. Vždycky ale nejlépe chutná vonící česnekem a servírovaný s vejcem natvrdo a vařenými bramborami.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,88 g |
Tuky | 50,13 g |
Vláknina | 8,53 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 36,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2023 19:47
Dobrý recept, ale bez té hrubé mouky. Patří tam hladká.
8. 10. 2021 10:16
Špenát dělám téměř stejně..přidala jsem foto..
8. 11. 2014 18:58
zizala: u nás sa špenát robí podobne ako paradajková omáčka nasladko. Cibuľka orestovaná na oleji, opažený špenát, zahustený zápražkou s mliekom, ale nie cesnak, ale trocha cukru.
8. 11. 2014 18:48
Nikola Cejnarova: Moje máti ho povařila a pak umlela, takže podobně jako tejaja. Já s ním zacházím šetrněji, rychle ho osmahnu na trošce oleje s osmahnutým nasekaným česnekem. Jen zprudka odpařím vodu, osolím a přidám kousek másla pro chuť. Chutná nám tak víc než klasická česká úprava
8. 11. 2014 18:15
Nikola Cejnarova: Robím to tak, že špenát iba sparím vriacou vodou, scedím a potom rozmixujem, teda pokiaľ ho chcem použiť ako prívarok. A potom upravujem tak, ako keby som kúpila mrazený.
8. 11. 2014 16:53
muzu se zeptat jak upravujete spenat kdyz mate ze zahradky a ne kupovanej uz hotovej dikyhttp://www.toprecepty.cz/recept/433-spenat/
5. 11. 2014 23:41
nejlepší je zahuštěný šlehačkou a česnekem !!!!
13. 5. 2014 14:37
Tady je odkaz na tento špenáthttp://vareni.dama.cz/recept.php?d=1698
8. 9. 2012 10:38
vevan:
Strouhanka je ideální vychytávka, stačí dát na cibulku špenát, až se rozmrazí, zalít trochu mlékem a přidat strouhanku. Za chvíli je to hotovo. Vajíčko už je zbytečné a podle mého názoru i masox, stačí dobře okořenit.
Strouhanka je ideální vychytávka, stačí dát na cibulku špenát, až se rozmrazí, zalít trochu mlékem a přidat strouhanku. Za chvíli je to hotovo. Vajíčko už je zbytečné a podle mého názoru i masox, stačí dobře okořenit.
8. 9. 2012 10:19
je dobré přidat půl kostky masoxu a místo mouky trocha strouhanky - zahustí....vynikající
31. 3. 2012 17:13
Také jsem dala polohrubou a bylo to moooc dobré, děkuji za super recept
24. 3. 2012 21:20
Vyzkoušeno, já jsem dala polohrubou a špenátek byl výborný
17. 3. 2010 13:28
....hladkou místo hrubé
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 24 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 38 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: špenát špenát recept recept na špenát recept špenát spenat recepty špenát z protlaku recept špenát z protlaku recepty ze špenátu špenátový protlak recept recepty špenát špenátové recepty špenat top recepty špenátové mufiny recepty se špenátem recepty na spenat spenat jako priloha hrníčkové mufiny špenát do mrazáku špenát příloha špenát příloha
Suroviny: protlak špenátový, mouka hrubá, vejce, mléko, pepř mletý, sůl, česnek, cibule, špek
Špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pRX
13 názorů