Fleky se zelím
Velmi levné a úsporné jídlo, které ale překvapí svojí chutností. Může být do 30 minut na stole a zasytit i náročnějšího strávníka. Zelí spolu s těstovinami není příliš obvyklá kombinace, o to překvapivější je pak spokojenost jedlíků.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 1. 2021 19:40
adraj53: děkuji za připomenutí, taky to znám se zkaramelizovanym zelím a je to skvělé
30. 1. 2021 19:23
Tohle jídlo už jím 70 roků, babička i mamka (obě slovenky z Gajar) zelí restovaly a přidávaly do něj cukr, zelí zkaramelizuje, dostane tu správnou hnědou barvu a chuťově je to úplně jinde...! Moc dobré, dělám to podle nich celý svůj život...
27. 1. 2021 13:20
Dělám stejný recept jen peču v troubě zelí... než změkne,.. přidám anglickou nebo uzené maso a nakonec těstoviny....
10. 7. 2017 16:50
DžamiLůů : Bylo by to vynikající, je to odzkoušené Těstoviny nebo i brambory s kysaným zelím zapékám v troubě celkem často a je to mňam!
10. 7. 2017 11:44
DžamiLůů : Tak to netuším,ale asi by to jinak chutnalo. Kysané zelí je přece jen jiné než to hlávkové.
10. 7. 2017 11:31
jake by to tak bylo s kysanym zelím a třeba zapecene v troubě ?
21. 2. 2017 23:01
casino: Můj děda, když babička nebyla k mání , vařil jedinné jídlo, které uměl - GRENADÝR MARŠ a to byly brambory s noky. Navařil hrnec a jedl to, dokud babička nepřijela.Já to nikdy neochutnala, ale prý to bylo moc dobré.
21. 2. 2017 21:12
Vyzkoušela jsem a bylo to bezvadné, i manželovi chutnalo. Díky za receptík.
19. 2. 2017 11:52
Irena: " fleky a brambory"
Asi se trošku odkláníme od receptu Já to nevařívám, ale je to dobrá, střízlivá krmě a naši tomu vašemu jídlu říkají GRENADÝR
No, občas se i vyskytne tchyňka, která by si zasloužila metál, že
Asi se trošku odkláníme od receptu Já to nevařívám, ale je to dobrá, střízlivá krmě a naši tomu vašemu jídlu říkají GRENADÝR
No, občas se i vyskytne tchyňka, která by si zasloužila metál, že
19. 2. 2017 11:24
Moje maminka dělala fleky s bramborami (její tchýně to jednou udělala místo fleků s houbami-žádné houby totiž nenašli, tak musela improvizovat Je to výborné teplé i studené. Uvařila fleky a brambory ve slupce. Na sádle osmažila cibulku, přidala červenou papriku, vmíchala fleky a brambory. Osolit a opepřit a je to fakt mňamka!
18. 1. 2017 21:50
Takže zítřejší dopoledne budu trávit krájením fleků, ve sklepě se najde jak uzené tak hlávka zelí Skvělý nápad na zítřejší oběd
15. 1. 2017 10:57
Nadia22: Děkuji. Já se do domácích těstovin pořád nějak bojím pustit.
15. 1. 2017 02:01
Pridavam bodik. Delam stejne. Moje maminka delala doma i testoviny (fleky). Byla to uzasna dobrota. Ja uz nemam tolik casu delat flicky, i kdyz jsou mnohem chutnejsi.
13. 1. 2017 12:17
znamenivah: To věřím, s tím uzeným to musí být skvělé. Jak jsem psala, vařila to už moje maminka, oblíbené jídlo celé rodiny, ale to maso nás nikdy nenapadlo.Když byly houby, dělali jsme s podušenými houbami. Taky dobré.Určitě co nejdříve vyzkouším.Jo a já jsem taky váha. Hezký den.
13. 1. 2017 11:15
sikulka7: Mám manžela velkého masožravce,takže jak to *nesmrdí* masem hned brblá.Takže ten kousek uzeného je takové šidítko a kupodivu i dobré.Tenhle recept znám spoustu let-od mého dětství, kdy ho maminka dělávala veliký hrnec.Ony ty fleky jsou přímo úžasné,když se uleží do druhého dne a pak ohřejí.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 8 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 14 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Zelné fleky nasladko podle receptury ČSN: Staročeské levné jídlo voní skořicí a chutná překvapivě dobře
Jaké maso použít do francouzských brambor a jak ho správně připravit? Vyzkoušejte to s námi
Další recepty
Tématické fráze: fleky se zelím recept na fleky se zelím fleky se zelím a uzeným recepty se zelím fleky fleky recept fleky s hlavkovym zelim flíčky se zelím fleky ze zelí zelí s fleky fleky se zelim recept fleky s houbama fleky s houbami recept fleky ze zelim fleky s houbami zelí s flekama fleky s uzeným a zelím recepty fleky se zelím fleky s houbami a se zelím fleky s houbami a zelím
Suroviny: zelí hlávkové, olej, sůl, pepř mletý, těstoviny, maso uzené
Fleky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW64
18 názorů