Domácí jaternicový prejt
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 056,15 g |
Tuky | 160,50 g |
Vláknina | 19,62 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 2,66 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 35,85 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2020 21:42
janky3: "babička dávala masox i do sekané"
Za předpokladu, že sekanou dělala z masa, pak se při vší úctě obávám, že byla první s COVID-19 (ztráta čichu a chuti)
17. 11. 2020 21:19
aaaaaa: Jasně. Ale my, když jsme byly děti, byly daleko horší dochucovadla a přežily jsme. Pokud se dá nakoupit v Německu, vozím si odtud hovězí bujón a zeleninový v prášku, Je na tom lépe. U nás kupuji extra silný bujón. Asi jsem to už psala, ale babička dávala masox i do sekané. Narodila se v r. 1900, takže měla srovnání až do 86. roku. Dříve, když uvařila polévku z volských tlam, byla to síla a nebylo třeba dochucovat. Nevím kolik masa bych musela uvařit a zredukovat vývar, aby to mělo chuť vývaru, ovšem taková polévka by byla pro důchodkyni nezaplatitelná. A ještě pak zelenina , vejce na nočky či domácí nudle. Takže by se cena vyšplhala ještě výš. Vždyť za polévkovou směs- kousek hovězího a dvě morkové kosti zaplatíte od 119,- Kč a vznikne z toho vývar téměř bez chuti. Občas se dá koupit Aromat, je úžasný, ale sežene se spíše v Německu. Kuřata už dávno nemají chuť kuřat. Zkrátka zaplať pán Bůh , že existují bujóny, jenž doženou chuť, která masu chybí. Ale proti gustu žádný dišputát. Kdo nechce, ať nedochucuje. Těch éček je narváno v tolika potravinách, že bychom se divili.
17. 11. 2020 11:11
Maggi je skoro to samé co Masox ... hlavní složky jsou je glutamát sodný a guanylan sodný, tj. zvýrazňovače chuti + další ne moc zdravé věci . Mrkni někdy na složení obou výrobků. Cpát to ale do každého jídla asi moc zdravé nebude, hlavně ne pro děti .
17. 12. 2019 05:51
Do domácího prejtu vím, co tam dávám a masox je pro zvýraznění chuti. Neboť rychle vyhnané maso už dávno nemá tu chuť, co mívalo za našich babiček. Moje babička ( nar. 1900 ) ho přidávala do sekané, neboť mohla srovnávat "Maso" dříve a maso v sedmdesátkách a stále dál. Já ho používám do různých masových pokrmů, ale i do zeleninové polévky. Vůbec nepoužívám maggi, ale i různé bujony a všechny možné bylinky a směsi koření. Ráda experimentuji.
16. 12. 2019 12:23
Domácí prejt s masoxem? To si ho rovnou můžu jít koupit do krámu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 15 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 18 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 54 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 59 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak připravit a upéct prejt v několika krocích. Jde to i bez zabíjačky
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Další recepty
Tématické fráze: recept na domácí prejt příprava prejtu domaci prejt recept prejt recept domaci prejt placka do prejtu jaternicový prejt s bramborem koření do prejtu jak udělat prejt koreni na prejt veprovy prejt prejt zabíjačkový domácí prejt jaterniicovy.prejt domácí zabíjačkový prejt recepty z prejtu recept na obed z prejtu co podávat s domácím prejtem domaci zabijackovy prejt recept recpty na prejt
Suroviny: maso vepřové, játra vepřová, bobkový list, cibule, česnek, majoránka, masox hovězí, koření nové koření, pepř celý, sůl, veka, voda
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
5 názorů