Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se hodí třeba jako lehká letní příloha k masu.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 990 kJ / 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,17 g |
Tuky | 29,35 g |
Vláknina | 25,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 142,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud nemáme vývar k dispozici, povaříme 5 minut přiměřeného množství bujonu (může být i zeleninový) anebo Podravky natur, v určeném množství vody.
Důležité upozornění: Základní předpoklad je, že brambory i vývar musí být v okamžiku spojení teplé/horké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2023 12:42
25. 10. 2020 19:44
Od včerejška není sice krémovitý, ale zato ho budu za chvíli jíst s takřka tvrdým chlebem od předpředpředvčerejška
25. 10. 2020 19:33
25. 10. 2020 18:37
25. 10. 2020 18:31
25. 10. 2020 18:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 20 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 23 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zvládnout bramborový knedlík hned napoprvé? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera je uděláte na jedničku
Jak oloupat brambory vařené ve slupce? Díky tomuto triku je oloupete snadno a rychle
Jak dochutit bramborový salát? Hořčice nebo lák z okurek jsou klasika, chuť ale doladí i další netradiční vychytávky
Další recepty
Suroviny: brambory, vývar hovězí, cibule červená, olej, ocet jablečný, hořčice, pažitka, sůl, pepř mletý
Vídeňský bramborový salát
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLmO
6 názorů