Jakou mouku dát do bramboráků? Oblíbené bramborové placky chutnají skvěle
Bramboráky jsou placky ze syrových brambor, které okrájíme nebo oškrábeme, umyjeme a nastrouháme. To je základ, ale už výběr různých receptů z našeho obsáhlého receptáře dává tušit, že další postup se v mnoha domácnostech liší. Těsto na bramboráky se dá různě vylepšovat a doplňovat.
Připravit výborné bramboráky není nic příliš složitého. Přesto krásně vonící bramborové placky na různých trzích a jarmarcích dovedou přitáhnout strávníky přímo neodolatelně. V čem tkví kouzlo těch nejlepších? Dnes se zaměříme na mouku a řekneme si, která se do nich používá nejčastěji.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít do bramboráků
Podíváme se do osvědčené a mnohokrát prověřené Kuchařky naší vesnice. Postup je snadný: 1 kg syrových nastrouhaných brambor částečně slijeme, přidáme sůl, 2 vejce, trochu majoránky, utřený česnek, 5 lžic mléka a 12 dkg hladké mouky. Na rozpáleném tuku smažíme placičky. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku, pokud husté, přidáme mléko.
- Do bramboráků můžete použít hladkou, polohrubou nebo dokonce hrubou mouku. Mouky se ale nikdy nedává mnoho - tím podstatným jsou nastrouhané brambory a když na to přijde, zvládnete připravit bramborové placky i zcela bez mouky.
- Mnoho hospodyněk nedá dopustit na osvědčenou hladkou mouku, tato mouka těsto lépe spojí. Bramboráky jsou také chuťově jemnější.
- Do bramboráků podle tohoto receptu stačí přidat jen trochu hladké mouky, ne mnoho, jen aby brambory držely pohromadě.
- Do bramboráků můžete použít také polohrubou mouku, jak doporučují naši čtenáři.
- Chcete, aby vaše bramboráky byly krásně křupavé? Vyzkoušejte použít místo mouky strouhanku.
- Větší část mouky dokonce můžete do bramboráků nahradit starším chlebem, který namočíte do studené vody.
- Bramborák s názvem "Jánošík" se připravuje zcela bez mouky.
- Tip: Do bramboráků můžete dát také pohankovou mouku. Soudržnost bramborových placek bude výborná, stejně tak chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Následující video vám předvede přípravu výborných bramboráků, do kterých potřebujete polohrubou mouku:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Bramboráky smažené na pánvi: Máme pro vás 5 tipů, aby chutnaly báječně
Jak připravit ty nejlepší bramboráky? Vyzkoušejte tři jednoduché rady a vaše bramboráky budou ještě lepší
Komentáře
3. 5. 2024 08:18
1. 4. 2024 19:03