Dršťková polévka z jižní Moravy
Milujete přesnídávkové polévky? Určitě uvítáte náš podrobný recept poctivou dršťkovou. Výsledný pokrm je zahuštěný kousky dobře provařeného masa a zeleniny, voní majoránkou a česnekem. Stačí přikrojit kousek chleba a sytá lahůdka je na stole.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2024 10:20
líbí se mi pěkně napsaný recept, mám ji také ráda
7. 1. 2023 16:49
Merylas (moderátorka):
Úplně v pohodě.
U čerstvých to chápu, jen mne to zmátlo u těch předvařených.
Ony se totiž dají sehnat buď předvařené, nebo potom "čerstvé" syrové, ale také syrové vyprané a připravené k vaření. Tam jsou potom ty 3 hod. jasné
Úplně v pohodě.
U čerstvých to chápu, jen mne to zmátlo u těch předvařených.
Ony se totiž dají sehnat buď předvařené, nebo potom "čerstvé" syrové, ale také syrové vyprané a připravené k vaření. Tam jsou potom ty 3 hod. jasné
6. 1. 2023 20:15
BobanKh: A Vám bych se chtěla omluvit, nevšimla jsem si, že reagujete na video a ne na recept. Myslela jsem, že tím předvařením máte na mysli to prvotní 2x po 30 minut, kdy se pak vždy vymění voda.
6. 1. 2023 20:03
Merylas (moderátorka): máš absolútnu pravdu, niekedy video prekvapí.
6. 1. 2023 19:49
magdalenka: Bylo by lepší, kdyby se to ve videu ani neuvádělo, pak je to matoucí. Videa se postupně přetáčejí a dbá se na dodržení surovin a postupu. Jasně, že pokud jsou už předvařené, tak se pak už tak dlouho nevaří.
6. 1. 2023 19:45
BobanKh: video nekoresponduje s receptom, recept je o surovych nepredvarenych drzkach. Tie sa varia cca 3 hodiny. Predvarene urcite nie.
6. 1. 2023 18:17
BobanKh: Aby byly měkké. V receptu se píše 2-3 hodiny na mírném příkonu tepla, až jsou dršťky měkké. Takže to nemusí být nutně 3 hodiny. V receptech bývají časy tepelné úpravy většinou orientační, záleží na mnoha okolnostech. Průběžně se může uvaření zkoušet.
6. 1. 2023 17:44
Proč vařit již předvařené dršťky další 3 hodiny?
20. 11. 2022 12:47
Ti kluci, kteří jako já nemají moc zkušeností, musíte vědět, že sladká paprika není to samé co mletá paprika. Jsem si uvařil tak pálivou polévku, že jsem brečel a měl jsem rýmu, jako alergici na jaře. Jinak asi to musí být dobrá polévky, proto pět hvězdiček.
30. 9. 2022 17:43
Výborná polévka. Uvařeno přesně podle receptu.
26. 1. 2022 19:15
bašta
24. 10. 2017 11:46
Manžel koupí u řezníka 10 kilo dršťek uvaří v několika vodách a potom očistí ,nakrájí na nudličky a dá je do sáčku a zamrazí.Tak je má na několik polévek a to hlavně v zimě.
25. 10. 2016 10:45
Jana: a jak ji děláte? To dršťky přecedíte a vyhodíte?
25. 10. 2016 10:32
Držkovou mám velmi ráda,ale bez těch dršek
8. 10. 2016 13:42
... dršťky vařím v tlakovém hrnci - také 3x ... ale už se mi stalo, že chemicky chutnaly i ty od řezníka a nejen ty pokrájené ze supermarketu ... když jsme nesehnali hovězí dršťky, tak jsem koupila alespoň vepřové žaludky a také se z nich dá uvařit dobrá polévka ... sice moc nepoužívám masox, ale do dršťkovky ho dávám (při tom všem nepořádku vařím větší množství a po vychladnutí dám polévku do mrazáku)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 20 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 23 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Uvařte si doma poctivou dršťkovou: Chuť jí vylepší uzená paprika, sádlo a hovězí vývar
Jak připravit cibulovou jíšku? Bez ní některá jídla nemají tu správnou chuť
7 oblíbených podzimních polévek nás příjemně zahřeje a zasytí. Připravíme je z výživných surovin a dobře ochutíme kořením
Další recepty
Tématické fráze: drštková polévka recept jak dlouho vařit dršťky hovězí drštky dršťková polévka z předvařených držťky hovězí dršťková polévka co to jsou hovězí dršťky polévka z hovězích dršťek hovězí dršťky recepty praní drštěk recept drštková polévka hovězí drštky polévka hovězí držťky drštková polévka recepty hovězí dršťky recept jak varit hovezi drstky dršťková polévka jak varit dršťky recepty drštkova jak uvařit dršťkovou polévku
Suroviny: dršťky, česnek, majoránka, cibule, petržel, mrkev, celer, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, sádlo, mouka hladká
Dršťková polévka z jižní Moravy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqgJ
39 názorů