Uzení je nejen pro masožrouty. Výborně vyudíte i rajčata s lilkem!
Uzení má tradici u nás i ve světě. Kdejaký venkovský dům měl už v minulém století na zahradě nebo v kolně udírničku, aby bylo kde zpracovávat maso ze zabiječky. A uzenáři se díky svým výrobkům těšili dobrému postavení. Tento způsob přípravy pokrmů nabral znovu na popularitě s příchodem domácích elektrických grilů na trh. A neudí se už jen maso ze zvířat z chlívků nebo ryby. Udí se opravdu všelicos, co nabízí supermarkety, zahrádky, nebo i les (ano, i houby se dají udit).
Je ovšem zřejmé, že nestačí jen zavěsit do kouře a čekat. Zejména maso jetřeba pečlivě nasolit nebo namarinovat. V udírnách také velmi záleží na výběru dříví - ať už ve formě polínek v případě tradičních, nebo štěpek a briket (pelet) v případě elektrických.Přejeme hodně štěstí ve výběru vaší nové udírny i kvalitních receptů na dobré jídlo!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19